×
First posts must be approved (25 Oct 2018)

Due to the unwelcome increase in the number of spam posts on the site it is now required for everyone's first post to be approved by a moderator.

Read More...

emo Alto works auto

More
21 Mar 2012 12:15 #13015

Hi, i have an alto works automatic, it had speedo probs which i fixed by fitting a new cable to a english bought speedo dial as the original had a split where the cable was inserted, had to be modified a bit to make it fit !! Trouble is the gearbox stays in 3rd when you select drive, itcan be used like a semi auto by going thru low 2nd then drive , ANY IDEAS ?? dont know if the different speedo may have caused this as it worked before, had stereo fitted and the wiring looks a bit of a nightmare this could be a problem too as the front fogs wont work since it was fitted the car runs fine otherwise. shane.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

21 Mar 2012 13:00 #13016

Hi Shane!
:wave:

I personally can't imagine it being the speedo as it's only doing it in a certain gear, not all the gears. Did you have to remove the speed pick up sensor? Perhaps something entered the gearbox through the hole for the sensor?!?!

I would be more inclined to think it's a mechanical cause rather than electrical.


Author of The Ruins of Rytus Series
Sample, purchase or find out more at:
www.RuinsofRytus.com

Connect with me:
Facebook
Twitter
LinkedIn

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
21 Mar 2012 21:59 #13019

Shane
Hello and welcome? Have you just bought this? There was a green automatic works last year I think with speedo cable problems....
The instruments you've modified, are they from a auto?

Ps found the thread... Sound or look familiar?
http://forum.keikarsinthepark.co.uk/index.php?topic=1067.0



oil and filter change *16/01/10 *27/08/10 *06/11/10 *16/04/11 *17/12/11 *17/03/12
Timing belt and tensioner and Alternator belt change 11/06/11
Last Edit: 21 Mar 2012 22:00 by .

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
24 Mar 2012 23:06 #13070

The speedo i put in was from a manual car , it works fine after a bit of mucking about didnt realise cable was broken at the other end , took a while to dig out the bit of remaining cable to insert the new one !!! may try the old speedo dial as it may work , nothing else was touched like the pick up sensor, yes it is the one mentioned on this site before , will have another go at it on my days off

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
26 Mar 2012 20:23 #13102

ebeagle.
You could be right. The gearbox is electronically regulated and connected with the speedo by the ECU. The gearbox verifies the speeds and and changes gear depending on the speed you drive.


1968 Suzuki Fronte LC50, 1984 Suzuki Coupe SC10GX, 1987 Suzuki Alto Works RSR, 1994 Suzuki Cara, 1995 Suzuki Cappuccino EA11, Suzuki Swift SA130 Mk1 Cabrio prototype

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Moderators: TADOAdam Kenneydazran
Time to create page: 0.195 seconds
Powered by Kunena Forum